ETUSIVU » Tapahtumat » Teemu Keskisarja tuo talvisodan Ylistaroon

Teemu Keskisarja tuo talvisodan Ylistaroon

Historioitsija Teemu Keskisarja esitelmöi talvisodasta elokuvateatteri Matin-Tuvassa, Ylistarossa, tiistaina 3.12.2019.

Teemu Keskisarja (Kuva: Hanna Weselius / Siltala)

Teemu Keskisarjalla on oma, värikäs puhe- ja kirjoitustyyli, jolla hän arvostaa pienten ja suurten ihmisten tekoja. Tekoja, joista syntyi talvisodan ihme. Teoksissaan Raaka tie raatteeseen (2012) ja Tolvajärven jälkeen (2014) Keskisarja yhdistää ronskilla suomen kielellä viralliset sotapäiväkirjat ja etulinjan rivimiesten kokemukset niin, että kansa ymmärtää. Paatokselle ja hymistelylle hän antaa raippaa olan takaa.

– ”Teemu Keskisarja tuo esille, mihin talvisodan ihme perustui ja kunnioittaa jäljittelemättömällä tavalla niitä, jotka kestivät sodan kovat olosuhteet. Samalla hän ravistelee kunnolla internet-sukupolven heikkoa historian tuntemusta”, kertoo Anssi Luoma.

Filosofian tohtori Teemu Keskisarja (s. 1971 Helsingissä) on Suomen luetuimpia historioitsijoita. Hän on kirjoittanut itsenäisesti 16 historiateosta. Seitsemän historiateosta on syntynyt yhdessä muiden kanssa.

Tilaisuus alkaa klo 15.30. Esitelmän ja yleisökeskustelun jälkeen katsotaan dokumenttielokuva Ylistarolaisia talvisodassa ja kotirintamalla.

Tilaisuuden järjestää elokuvateatteri Matin-Tupa.

Lisätietoja:

Anssi Luoma
puhelin 050 5566 183
anssi.luoma@outlook.com