ETUSIVU » Uutiset » Sota ja mielenrauha -dokumenttielokuva ennakkoesityksessä Matin-Tuvassa

Sota ja mielenrauha -dokumenttielokuva ennakkoesityksessä Matin-Tuvassa

Dokumenttielokuva Sota ja mielenrauha saa ensi-iltansa perjantaina 11. maaliskuuta. Elokuva nähtiin ennakkoesityksenä Matin-Tuvassa torstaina 3. maaliskuuta. Paikalla oli myös elokuvan ohjaaja-käsikirjoittaja Ari Matikainen.

Kaunis ja ajankohtainen Sota ja mielenrauha tutkii Suomen sotien vaikutuksia koko kansakunnan mentaliteettiin. Elokuva koostuu ääneen luetuista, rintaman ja kodin välillä lähetetyistä kirjeistä sekä päiväkirjamerkinnöistä. Mukana on myös nykyhetkessä kuvattuja yksityisten ihmisten intiimejä kertomuksia, jotka yhdistyvät ennennäkemättömään 1940-luvun arkistomateriaaliin. Yksityiset kokemukset yhdistyvät taidokkaasti koko kansankunnan historiaan, kun dokumenttia varten haastatellut asiantuntijat Tuomas Tepora, Ville Kivimäki, Jenni Kirves, Markku Jokisipilä ja Juha Mälkki avaavat sotaa sekä ihmismielen saloja.

Elokuva on tuotettu yhteistyössä muun muassa seuraavien tahojen kanssa: Puolustusvoimat, Lotta Svärd ry, Kaatuneiden muistosäätiö, Sotainvalidien veljesliitto, Suomen elokuvasäätiö, YLE, AVEK.

 

Pohjankyrö-lehti 29.2.2016: Elokuva antaa äänen sodan haavoista vaienneille. (Klikkaa kuvaa, niin uutinen avautuu pdf-tiedostona)
Pohjankyrö-lehti 29.2.2016: Elokuva antaa äänen sodan haavoista vaienneille. (Klikkaa kuvaa, niin uutinen avautuu pdf-tiedostona)