ETUSIVU » Uutiset » Me Rosvolat -elokuvan tekijät saapuvat Matin-Tupaan

Me Rosvolat -elokuvan tekijät saapuvat Matin-Tupaan

Ylistaron Halkosaaren, Aseman, Kitinojan ja Kirja-Matin koulujen oppilaat tapaavat Me Rosvolat -elokuvan tekijöistä tuottaja Claes Olssonin, ohjaaja-käsikirjoittaja Marjut Komulaisen ja lapsinäyttelijä Ilona Huhdan elokuvateatteri Matin-Tuvassa keskiviikkona 15.4.2015.

Tapaaminen liittyy Kirjastosta mediastoksi, mediasta on moneksi -hankkeeseen. Ylistaron kirjaston tämänvuotinen hanke on suunnattu mm. kehittämään koululaisten mediataitoja ja luomaan kirjastosta myönteistä mielikuvaa. Me Rosvolat -tapauksessa alakoululaisia innostettiin tutustumaan kirjaan ja äänikirjaan ja siitä tehtyyn elokuvaan sekä vertailemaaan lukemaansa ja näkemäänsä. Ylistaron kirjasto on alkuvuodesta jakanut lainaksi kouluille Siri Kolun palkittua kirjaa sekä perinteisinä kirjoina että äänikirjoina. Luku-urakan päälle koululaiset ovat kirjanneet lomakkeeseen, miten lehdissä, televisiossa ja internetissä on uutisoitu kirjaa tai nyt filmattua Me Rosvolat -elokuvaa. Kouluissa tutustuttiin myös lyhyesti filmin tekemisen peruskäsitteisiin. Elokuvavierailun jälkeen koululaiset voivat vielä pohtia kirjan muuntumista elokuvaksi kirjoittamalla aineen.

”Tapaamista on odotettu. Ennen elokuvaa oppilaat haluavat kuulla, mitä käsikirjoittaja ja ohjaaja elokuvan työryhmässä tekevät ja miten lapsinäytteilijät rooleihinsa valitaan. Elokuvan jälkeen keskustellaan, mitkä asiat olivat elokuvassa erilailla kuin kirjassa ja miksi”, kertoo Leena Kristola Ylistaron kirjastosta.

**************

Claes Olsson, Marjut Komulainen ja Ilona Huhta tapaavat Rosvoloiden yleisöä myös avoimessa iltanäytöksessä ke 15.4. klo 18.00. Tervetuloa!