ETUSIVU » Uutiset » Klikkaa päälle! -elokuvapäivä

Klikkaa päälle! -elokuvapäivä

1930-luvun alussa.

Elokuvat näytettiin helposti syttyvältä filminauhalta. Filmi kulki elokuvakoneessa tulikuuman kaarilampun polttopisteen läpi. Kuvat olivat pieniä, mustavalkoisia, naarmuisia, mutta kauniisti välkehtiviä. Osaksi mykkiäkin. Jos filmi katkesi tai pysähtyi, se syttyi kuumuudesta heti. Elokuvakone oli tulenkestävässä huoneessa, mikä esti tulipalon leviämisen. Filmiä sai käsitellä vain elokuvakoneenhoitajan lupakirjan suorittanut henkilö. Hän starttasi elokuvakoneen veivillä ja seurasi esitystä elokuvakoneen vieressä.

Nyt.

Elokuvat kuvataan ja esitetään digitaalisesti. Kuvat ovat bittejä. Valkokankaalla kuvat ovat isoja, värillisiä, naarmuttomia, kirkkaita, teräviä, äänekkäitä ja usein kolmiulotteisiakin. Tulipalon vaarasta ei ole tietoakaan. Elokuvakoneenhoitaja voi käynnistää esityksen tietokoneella elokuvateatterin konehuoneesta, aulasta tai elokuvasalista.

KLIKKAA PÄÄLLE -elokuvapäivänä Sinä voit hyvällä arpaonnella käynnistää Matin-Tuvan elokuvaesityksen: Arvomme lauantaina 16.5. ja sunnuntaina 17.5. näytösten (Pitch Perfect 2 ja Mad Max: Fury Road 3D) alussa yleisön joukosta elokuvakoneenhoitajan, jonka tehtävänä on klikata elokuva käyntiin.

Lue lisää myös Facebook -sivuiltamme!