ETUSIVU » Uutiset » Eteläpohjalaisen elokuvan edistämisyhdistys ry valitsi Matin-Tuvan vuoden elokuvateatteriksi

Eteläpohjalaisen elokuvan edistämisyhdistys ry valitsi Matin-Tuvan vuoden elokuvateatteriksi

Elokuvateatteri Matin-Tupa viettää syntymäpäiviään loppiaisena 6.1.2016. Matin-Tuvan ensiesitys – villin lännen elokuva Urhojen tie – on nähty päivälleen 75 vuotta aiemmin, loppiaisena 6.1.1941 klo 14.00. Nyt Matin-Tuvassa nähtiin täsmälleen samalla kellonlyömällä dokumenttielokuva Ylistaron Halpa-Aitasta.

kunniakirjan_luovutus

Eteläpohjalaisen elokuvan edistämisyhdistys ry on valinnut Matin-Tuvan vuoden 2015 elokuvateatteriksi. Edistämisyhdistyksen puheenjohtaja Harri J. Panula, varapuheenjohtaja Sanna Panula ja hallituksen jäsen Jaakko Seppä luovuttivat Matin-Tuvalle kunniakirjan näytöksen alussa. Valintansa perusteina yhdistys pitää Matin-Tuvan runsaslukuisia tapahtumia ja eri ikäryhmien huomioon ottamista.

– Vuonna 2015 Matin-Tuvassa on ollut sekä Late Lammas -elokuvatapahtuma että elokuvaseurat, joissa esitettiin pohjalaisklassikko Pieni Pyhiinvaellus, yhdistys toteaa perusteluissaan. Yhdistys muistuttaa, että Matin-Tupa järjestää myös vuosittain Filmiä ja valoa -elokuvafestivaalin. Rakkaus elokuvaan näkyy teatterissa jo neljännessä ja joskus jopa viidennessäkin polvessa, perusteluissa mainitaan. (Ilkka.fi)