ETUSIVU » Uutiset » Elokuvateatteri Matin-Tuvan kymmenen katsotuinta elokuvaa vuonna 2017

Elokuvateatteri Matin-Tuvan kymmenen katsotuinta elokuvaa vuonna 2017

”Suomen Filmikamarin tiedotteen mukaan elokuvateattereissa koettiin jälleen uusi katsojaennätys; vuonna 2017 katsojia oli kaikkiaan 8,9 miljoonaa. Yksittäisten elokuvien katsojamäärissä Tuntematon sotilas oli yli 900 000 katsojalla aivan omassa luokassaan. Elokuva nousi Titanicin (Suomen ensi-ilta 1998) rinnalle toiseksi elokuvaksi luotettavan katsojatilastoinnin ajan elokuvista, joka on saanut yli 900 000 katsojaa.” Lähde: Suomen Filmikamarin tiedote

Elokuvateatteri Matin-Tuvassa kymmenen katsotuimman elokuvan joukossa on seitsemän kotimaista näytelmäelokuvaa ja yksi – osittain Ylistarossa, suuren avustajajoukon kera kuvattu – dokumenttielokuva. Niiden lisäksi katsotuimpaan kymmenikköön mahtuu kaksi amerikkalaista 3D-animaatioelokuvaa.

100-vuotiaan Suomen ja suomalaisten vaiheita kuvaavat elokuvat ovat hienosti sijoilla 1–4, 6–7 ja 9–10. Näytösten jälkeen saadun palautteen mukaan tälläiset elokuvat ovat katsojille tärkeitä ja kuuluvat maaseudulla toimivan elokuvateatterin ytimeen.

Lastenelokuvien henkilöt (Onneli ja Anneli sekä Heinähattu ja Vilttitossu) ja piirroshahmot (Kätyrit ja Autot) ovat aiemmista elokuvistaan tuttuja ja pitävät joka kerta reviirinsä.

Elokuvateatteri Matin-Tupa, kymmenen katsotuinta elokuvaa 2017:

  1. Tuntematon sotilas
  2. Tammisunnuntai 1918
  3. Ikitie
  4. Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen
  5. Itse ilkimys 3
  6. Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset
  7. Napapiirin sankarit 3
  8. Autot 3
  9. Yösyöttö
  10. Saattokeikka

Kiitos elokuvayleisöllemme kuluneesta vuodesta!

Lisätietoja:
Anssi Luoma
Elokuvateatteri Matin-Tupa