ETUSIVU » Uutiset » Elokuvateatteri Matin-Tupa, kymmenen katsotuinta elokuvaa 2015

Elokuvateatteri Matin-Tupa, kymmenen katsotuinta elokuvaa 2015

”Suomalaiset kävivät vuonna 2015 elokuvissa 8,8 miljoonaa kertaa, lähes joka kolmas katsoja valitsi kotimaisen elokuvan. Kokonaiskatsojamäärä oli paras sitten vuoden 1983. Kotimaisen elokuvan katsojamäärä – 2,6 miljoonaa – on suurin 60-luvun lopulla alkaneen luotettavan tilastoinnin aikana. Kotimaisen elokuvan katsojaosuus oli 29 %.” – Suomen Filmikamarin tiedote Elokuvateattereissa ennätysvuosi

Matin-Tuvan katsotuimpien elokuvien TOP 10 -lista koostuu kotimaisista, paikallisista ja lapsille suunnatuista elokuvista. Tämän säännön vahvistaa yksi poikkeus, 007 Spectre, joka Matin-Tuvan 8. katsotuin ja koko maan katsotuin elokuva.

Elokuvateatteri Matin-Tupa, kymmenen katsotuinta elokuvaa 2015

  1. Luokkakokous
  2. Kätyrit (3D)
  3. Risto Räppääjä ja Sevillan saituri
  4. Ylistaron Halpa-Aitta
  5. Kätilö
  6. Onnelin ja Annelin talvi
  7. Inside Out – Mielen sopukoissa (3D)
  8. 007 Spectre
  9. Napapiirin sankarit 2
  10. Late Lammas -elokuva

Matin-Tuvassa kymmenen katsotuimman elokuvan joukkoon ylsi siis kuusi kotimaista elokuvaa: Luokkakokous, Risto Räppääjä ja Sevillan saituri, Ylistaron Halpa-Aitta, Kätilö, Onnelin ja Annelin talvi sekä Napapiirin sankarit 2.

Paikalliset elokuvat kiinnostavat Matin-Tuvan yleisöä vuosi vuodelta. Nyt koko vuoden katsojatilaston neljänneksi kipusi dokumenttielokuva Ylistaron Halpa-Aitasta.

Myös lapsille suunnatut elokuvat vetivät yleisöä Matin-Tupaan samaan tapaan kuin aikaisempinakin vuosina. Kymmenestä katsotuimmasta puolet oli lasten elokuvia: Kätyrit (3D), Risto Räppääjä ja Sevillan saituri, Onnelin ja Annelin talvi, Inside Out – Mielen sopukoissa (3D), Late Lammas -elokuva.

Kiitos elokuvayleisöllemme kuluneesta vuodesta!

Lisätietoja:
Anssi Luoma
Elokuvateatteri Matin-Tupa