ETUSIVU » Elokuvaseurat: Hiljainen tyttö

Elokuvaseurat: Hiljainen tyttö

Esitysajat:

su 14.4. klo 12.00

Liput: 10 €

Ensi-ilta: 24.3.2023

Kesto: 1 t 35 min

Levittäjä: Oy Future Film Ab

Genre: Draama

Elokuvaseurat Matin-Tuvassa 14.4. klo 12. Elokuvalipun hinta 10 €. Lisäksi seuroissa kerätään kolehti H-Y kotimaantyölle. Seuroissa puhuvat Artturi Kivineva ja Hanna Tuura. Järjestäjinä Herättäjä-yhdistyksen Isonkyrön ja Ylistaron paikallisyhdistykset.

**********************
Hiljainen tyttö on hillitty mutta tunteikas draama, joka sijoittuu Irlannin maaseudulle ja kertoo koskettavan tarinan erään pikkutytön käänteentekevästä kesästä vuonna 1981. Monilapsisen perheen vanhemmilla on haasteita ruokkia koko lapsikatras ja uusi vauvakin on tulossa, joten vaitelias Cáit-tytär (Catherine Clinch) passitetaan kesälomaksi kauas sukulaisten maatilalle, täysin toisenlaiseen kotiin, mukanaan vain päällään olevat vaatteet. Sukulaispariskunnan (Carrie Crowley ja Andrew Bennett) huomassa Cáit saa vihdoin kokea olevansa rakastettu ja turvassa. Tytölle teroitetaan, ettei tässä kodissa ole salaisuuksia, kunnes eräänä päivänä hänelle selviää, ettei se ollutkaan totta.

Claire Keeganin Foster-kirjaan perustuva ja irlantilaisen Colm Bairéadin käsikirjoittama ja ohjaama, pääosin iirinkielinen elokuva on ollut festivaalimenestys. Se on tänä vuonna Oscar-ehdokkaana parhaan kansainvälisen elokuvan kategoriassa ja on voittanut mm. parhaan elokuvan palkinnon Berliinin elokuvajuhlien Generation Kplus -sarjassa vuonna 2022.

Ohjaus: Colm Bairéad

Pääosissa: Carrie Crowley, Andrew Bennett, Catherine Clinch