ETUSIVU » Elokuvaseurat & Klaus Härön elokuva Miekkailija

Elokuvaseurat & Klaus Härön elokuva Miekkailija

Esitysajat:

su 18.9. klo 12.00

Liput: 5 € (vapaaehtoinen ohjelmamaksu)

Ensi-ilta:

Kesto: 1 h 39 min (elokuvan kesto)

Levittäjä: Nordisk Film

Genre: Draama

Järjestäjät: Isonkyrön ja Ylistaron Herättäjän paikallisosastot, Isonkyrön seurakunta ja Ylistaron kappeliseurakunta

**********************

Elokuvaseurat sunnuntaina 18.9. klo 12.
Elokuvana Klaus Härön Miekkailija. Tilaisuuden alustaa Artturi Kivineva. Seurat elokuvan jälkeen, puhe Minna Lainimo. Kolehti HY:n kansainväliselle työlle.

Järjestäjät: Isonkyrön ja Ylistaron Herättäjän paikallisosastot, Isonkyrön seurakunta ja Ylistaron kappeliseurakunta

*******

Klaus Härön Miekkailija

Nuori tuntematon mies, Endel, saapuu Haapsaluun 1950-luvun alussa. Hän on jättänyt taakseen Leningradin valtion urheiluyliopiston pakoillakseen Neuvostoliiton salaista poliisia. Haapsalussa hän saa viran opettajana ja alkaa vetää lapsille urheilukerhoa. Endel alkaa vihkiä lapsia suureen intohimoonsa – miekkailuun. Tämä ajaa hänet törmäyskurssille koulun rehtorin, kommunistisen byrokraatin kanssa.

Endel oppii rakastamaan ja pitämään huolta lapsista, joista suuri osa on neuvostomiehityksen jäljiltä orpoja. Miekkailusta muodostuu lapsille itseilmaisun muoto ja Endelistä heille miehen malli.

Rehtori selvittää Endelin taustan. Lapset haluavat lähteä Leningradiin valtakunnalliseen koululaisten miekkailuturnaukseen. Endel joutuu tekemään valinnan; viekö hän lapset Leningradiin ja riskeeraa oman vapautensa vai aiheuttaako hän heille pettymyksen valitsemalla oman turvallisuutensa ja ikuisen pakoilun.

Ohjaus: Klaus Häro

Pääosissa: Märt Avandi, Ursula Ratasepp, Hendrik Toompere