ETUSIVU » Tapahtumat » Aki Kaurismäki ajaa museoautollaan Ylistaroon – Vintage Film & Car -tapahtuma 25.5.2019

Aki Kaurismäki ajaa museoautollaan Ylistaroon – Vintage Film & Car -tapahtuma 25.5.2019

Auto on Checker Marathon Limousine (vm 1967) ja sillä lienee kilometrejä takanaan pitkälti toista miljoonaa. Elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki tulee autolla Ylistaroon, elokuvateatteri Matin-Tuvassa järjestettävään Vintage Film & Car -tapahtumaan, lauantaina 25.5.2019. Matin-Tuvan piha täyttyy tuolloin ajoneuvoklassikoista, entisöinnin ja rakentelun tietäjistä ja osaajista. Nähtävää ja nostalgiaa riittää kaikille vanhoista ajoneuvoista ja elokuvista kiinnostuneille. Aki Kaurismäen Checker on palvellut aiemmin Tukholman Solnassa taksina, viimeksi elokuvissa. Jälkimmäisissä se on kyydinnyt arvokkaasti hyviä (Toivon tuolla puolen) ja pahoja (Juha, Laitakaupungin valot).

Tapahtuman elokuva on Kaurismäen Ariel, vuodelta 1988. Ennen sitä ohjaaja kertoo, miten hän on Opelin, Volgan, Tsaikan, Cadillacit, Buickin, Checkerin ja muut eri elokuviinsa valinnut. Ja miksi hän teki Arielin.

– “Aki Kaurismäen elokuvissa auto on aina osa tarinaa. Ei pelkkä aikakautta osoittava esine. Niissä autot vievät perille – parempaan elämään. Tai pelastavat pulasta. Ariel -elokuvassa työtön mies lähtee Lapin pakkasesta avomallin Cadillacilla etelään. New Yorkin kriitikot valitsivat Arielin vuoden 1990 parhaaksi ulkomaiseksi elokuvaksi”, sanoo Anssi Luoma Matin-Tuvasta.

Matin-Tuvan aulassa on näyttely Aki Kaurismäen elokuvien julisteista. Niistä erottuu kuvataiteilija Paula Oinosen työt. Paula Oinonen on Aki Kaurismäen puoliso ja näyttelyssä läsnä. Näyttely on koottu Anssi Luoman julistekokoelmasta.

Tapahtuman aikana keräämme yleisöltä tietoja ja valokuvia vanhojen elokuvien kuvauspaikoista. Tallenteet luovutamme Kansallisen audiovisuaalisen instituutin arkistoon.

– “Vanhojen ajoneuvojen entisöinti ja käyttö on antoisa harrastus, jossa työtunteja ei lasketa. Tapahtumasta saa siihen helposti kipinän”, kertoo Jukka Kaukosalo, Kyrönmaan Ajoneuvoyhdistyksen hallituksesta.

Vintage Film & Car -tapahtuman järjestävät Kyrönmaan Ajoneuvoharrastajat ja elokuvateatteri Matin-Tupa. Tapahtuma on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2018.

Lisätietoja antaa:

Anssi Luoma
Elokuvateatteri Matin-Tupa
Puhelin 050 5566 183
Sähköposti anssi.luoma@outlook.com
Internet www.matin-tupa.fi  ja www.kyronmaanajoneuvoharrastajat.fi

Osallistu ja seuraa tapahtuman sivuja Facebookissa!