ETUSIVU » Vinski ja näkymättömyyspulveri

Vinski ja näkymättömyyspulveri

Esitysajat:

ti 8.2. klo 17.30
su 13.2. klo 15.00

Liput: alle 9-vuotiaat 10 €, muut 13 €

Ensi-ilta: 22.12.2021

Kesto: 1 t 25 min

Levittäjä:

Genre: Kotimainen, Perhe-elokuva, Seikkailu

Sallittu 7 vuotta täyttäneille. Aikuisen (yli 18v.) seurassa sallittu 4 vuotta täyttäneille.

**********************

Vinski ja näkymättömyyspulveri perustuu jo useita sukupolvia riemastuttaneeseen Aapelin kirjaan Koko kaupungin Vinski (1954). Elokuvan käsikirjoituksen ovat kirjoittaneet Jari Olavi Rantala, Mauri Ahola ja Juha Wuolijoki.

Vinski ja näkymättömyyspulveri sijoittuu kuvitteelliseen Hömpstadin kaupunkiin, joka on joutunut röyhkeän rikosaallon kouriin. Murrot ja ryöstöt ovat osa kaupunkilaisten todellisuutta, ja poliisia auttamaan tarvittaisiin nyt todellinen supersankari. Koulupoika Vinski (Kuura Rossi) tutustuu salaperäiseen apteekkariin (Martti Suosalo), joka tarjoaa Vinskille mahdollisuutta tulla Hömpstadin sankariksi.

Apteekkarin salaisuus on näkymättömyyspulveri, jonka avulla Vinski voisi auttaa rikosaallon kynsissä kamppailevaa kaupunkia. Supersankaruus ei kuitenkaan ole helppoa, kun samaan aikaan Vinskin äiti Krista (Pirjo Heikkilä) alkaa seurustella turvayrittäjä Anteron (Mikko Leppilampi) kanssa.

Hankalinta Vinskille on kuitenkin pitää omat sankarityönsä salassa. Hän on luvannut apteekkarille ettei paljasta pulveri salaisuutta kenellekään. Pelastaakseen Hömpstadin Vinskin täytyy todellakin olla näkymätön supersankari.

Vinski ja näkymättömyyspulveri on ensimmäinen kotimainen koko perheen elokuva, josta tulee levitykseen myös ruotsiksi dubattu versio. Elokuvasta tehdään myös suomen- ja ruotsinkieliset kuvailutulkatut versiot.

Ohjaus: Juha Wuolijoki

Pääosissa: Martti Suosalo, Pirjo Heikkilä, Mikko Leppilampi, Kuura Rossi