ETUSIVU » Vekkula The Movie – Taiga The Action Movie

Vekkula The Movie – Taiga The Action Movie

Esitysajat:

ma 20.2. klo 15.00

Liput: 10 €

Ensi-ilta:

Kesto: Vekkula The Movie 39 min ja Taiga The Action Movie 17 min

Levittäjä:

Genre: Dokumentti, Kotimainen

Mika Koivusalon kaksi Linnanmäki-aiheista elokuvaa. Koivusalo alustaa näytöksen.

**********************

Linnanmäen Vekkulaa ja Taigaa – historia ja nykyaika kohtaavat Matin-Tuvassa.

Mika Koivusalon kaksi Linnanmäki-aiheista elokuvaa esitetään Matin-Tuvassa 20.2.2023 klo 15. Koivusalo alustaa näytöksen.

Linnanmäen superfani Mika Koivusalon kaksi Linnanmäki-aiheista elokuvaa esitetään Matin-Tuvassa 20.2.2023 klo 15. Linnanmäen Vekkula 1961-2017 -dokumenttielokuva kertoo yllätysten talo Vekkulan tarinan ja valottaa myös Linnanmäen historiaa.

Koivusalon tuore uutuuselokuva Taiga The Action Movie saa ennakko-ensi-iltansa Ylistarossa. Se on tuokiomainen tunnelmaelokuva, joka keskittyy Linnanmäen vuonna 2019 avattuun Taiga-ratalaitteeseen. Elokuvat liittyvät toisiinsa, sillä Vekkula purettiin pois Taiga-ratalaitteen tieltä.

Vekkula The Movie (2018) on Mika Koivusalon dokumenttielokuva (39 min), joka kertoo Linnanmäen Vekkulan tarinan. Elokuva on nostalginen audiovisuaalinen matka tähän yllätysten taloon, sen historiaan ja samalla myös Linnanmäen historiaan.

Elokuvassa on runsaasti Vekkulaan ja Linnanmäkeen liittyvää arkistomateriaalia sekä myös ainutlaatuista kuvamateriaalia Vekkulasta sen viimeiseltä syksyltä 2017. Yksitoista henkilöä muistelee Vekkulaa. Mukana ovat Sari Aalto, Onerva Kantonen, Jaakko Kortekangas, Petri Laitinen, Pia Lönnqvist, Matteus Pentti, Anssi ja Kai Pietilä, Mika Tommola, Mato Valtonen sekä Hilkka-Liisa Vuori. Elokuvan kertoja on Teppo Lampela.

Vekkula rakennettiin vuonna 1961 ja purettiin vuonna 2017. Vekkula oli Linnanmäen kolmanneksi vanhin laite, Vuoristoradan ja Karusellin jälkeen. Linnanmäelle rakennetaan uusi Vekkula, mutta ajankohtaa ei ole vielä päätetty.

Taiga The Action Movie (2023) on Mika Koivusalon tunnelmallinen lyhytelokuva (17 min), pelkkä audiovisuaalinen matka Linnanmäen Taiga-ratalaitteeseen ja samalla Linnanmäelle. Taigaelokuvan toteutus alkoi jo koronakesänä 2020. Kahden ja puolen vuoden kypsyttelyn jälkeen tämä positiivinen, iloinen, yhteisöllinen ja tunteitakin herättävä elokuva on valmis. Elokuva esittää myös laitteen läpiajon.

Taiga-ratalaite on kautta aikojen Linnanmäen kallein hankinta. Laite erittäin suosittu, myös siksi että sen kulku on tasaista eikä siinä ole liiallisia heilahduksia ja nykäisyjä. Taiga on insinööritaidon mestarinäyte, sillä reilun kilometrin mittainen rata on saatu sovitettua hyvin pieneen tilaan. Laite on saanut useita huvipuistoalan palkintoja ja sitä tullaan katsomaan ulkomaita myöten.

Koivusalo ihastui rataan kesällä 2020 ja päätti, että laite ansaitsee elokuvan, ei pelkkää läpiajovideota. Elokuva tarjoilee sekä Linnanmäen tunnelmaa että sitä jännitystä, minkä ensikertalainen taigaanmenijä kokee.

Vekkulan ja Taigan lisäksi Koivusalo on tehnyt neljä muuta Linnanmäkiaiheista elokuvaa. Lyhydokumentti Karusellin urkumusiikki soi jälleen (8 min, 2014) kertoo miten urkumusiikki palautettiin soimaan Linnanmäen Karuselliin. Vuonna 2016 hän teki lyhytelokuvan Linnanmäen 120 vuotta täyttäneestä Karusellista (16 min). Vuonna 2020 hän teki Linnanmäki 70 vuotta -juhlaelokuvan (26 min). Koivusalo on toteuttanut myös useita Linnanmäen laitteiden läpiajovideoita.

Kaikki elokuvat ja videot ovat Koivusalon omaa tuotantoa.