ETUSIVU » MLL Ylistaron yhdistys järjestää: kolikolla kuviin (huom. elokuva vaihtunut alkuperäisestä ilmoituksesta)

MLL Ylistaron yhdistys järjestää: kolikolla kuviin (huom. elokuva vaihtunut alkuperäisestä ilmoituksesta)

Esitysajat:

pe 4.1. klo 14.00

Liput: 2 €

Ensi-ilta: 9.11.2018

Kesto: 1 t 30 min

Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys

Genre: Animaatio, Perhe-elokuva

*** Kolikolla kuviin (2 €)! Näytöksen järjestää MLL Ylistaron yhdistys. Elokuva on sallittu yli 7-vuotiaille. Aikuisen (yli 18 v.) seurassa sallittu 4 vuotta täyttäneille. ***

**********************

Suomeksi puhuttu normaaliversio (2D).

Äkäpussi Grinch aikoo varastaa joulun, mutta pienen tytön joulumieli sulattaa hänen sydämensä. Illuminationin ja Universal Picturesin kahdeksas pitkä animaatioelokuva on hauska ja lämminhenkinen tarina joulun hengestä ja sinnikkyydestä, joka pohjautuu Dr. Seussin tunnettuun lastenkirjaan.

Grinch asuu kotiluolassaan seuranaan vain uskollinen koiransa Max. Luola on täpötäynnä erilaisia keksintöjä ja vekottimia, joilla päivittäiset askareet sujuvat mukavasti, eikä omissa oloissaan viihtyvän Grinchin tarvitse poistua kotoaan juuri koskaan, lukuun ottamatta ruokaostoksia.

Joulun aikaan naapurikylän asukkaat häiritsevät Grinchin rauhaa vuosi vuodelta suuremmiksi ja äänekkäämmiksi paisuvilla jouluhössötyksillään. Kun kyläläiset ilmoittavat, että tulevaa joulua juhlitaan kaikkien aikojen suurimmilla seremonioilla, Grinch saa tarpeekseen. Hänellä on vain yksi keino saada rauhaa ja hiljaisuutta: varastaa joulu. Toteuttaakseen suunnitelmansa Grinch päättää esiintyä aattona joulupukkina ja pyydystää jopa vastahakoisen poron rekeään vetämään.

Samaan aikaan kylässä pieni tyttö suunnittelee ystävineen kepposta joulupukille. Hän haluaa napata joulupukin kiittääkseen tätä yksinhuoltajaäitinsä saamasta avusta. Kun joulu lähenee, lasten hyvää tarkoittavat aikeet joutuvat törmäyskurssille Grinchin katalien suunnitelmien kanssa.

Alkukuvana ”Keltainen on uusi musta” (kesto n. 4 min, sisältyy esityksen kokonaiskestoon).

Ohjaus: Scott Mosier, Yarrow Cheney

Pääosissa (suomenkielisinä ääninä): Grinch – Markus Niemi, Pormestari – Aira Samulin, Akseli – Vilppu Uusitalo, Pikkelsbaum – Mikko Penttilä, Donna – Elsa Saisio, Ruupertti – Taneli Vaittinen, Cindy-Loy – Mimmi Laiho, Issu – Sunja Hyde, Ossi – Ohto Heiskanen, Kertoja – Petrus Kähkönen