ETUSIVU » Rakkautta vailla

Rakkautta vailla

Esitysajat:

su 10.11. klo 9.50

Liput: 8 €

Ensi-ilta: 16.3.2018

Kesto: 2 t 7 min

Levittäjä:

Genre: Draama

**********************

Venäläisen nykyelokuvan nimekkään taiturin Andrei Zvjagintsevin (Leviathan, Isän paluu) uutuuselokuvassa RAKKAUTTA VAILLA Ksenia ja Boris käyvät läpi repivää avioeroa. Mielipaha ja turhautuminen johtavat syyttelyyn ja jatkuvaan tappeluun. Kumpainenkin osapuoli on jo tahollaan aloittelemassa uutta suhdetta ja kiihkeän janoinen kääntämään elämässään kokonaan uuden lehden. Loistavaan tulevaisuuteen kiirehtivien vanhempien myrskyisän erokriisin keskellä heidän 12-vuotias poikansa Aljoša uhkaa painua unohduksiin. Todistettuaan taas kerran yhtä vanhempiensa tappeluista, poika katoaa… Kadonneen lapsensa etsinnöissä vanhemmat vasta kohtaavat kriiseistään kaikkein kovimman.
RAKKAUTTA VAILLA on vangitseva ja monitasoinen tarina paitsi yhdestä repeilevästä avioliitosta ja yhden perheen tragediasta, myös kuva nyky-Venäjästä.
Elokuva sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien kilpasarjassa, jossa se voitti arvostetun Juryn palkinnon. Sittemmin elokuva on palkittu lukuisilla festivaaleilla, muun muassa Lontoon elokuvajuhlien parhaana elokuvana.

Elokuva on OSCAR-ehdokas parhaan vieraskielisen elokuvan kategoriassa. OSCARit jaetaan 4. maaliskuuta 2018.

Suomen elokuvasäätiön maahantuontituki 2017.

 

Ohjaus: Andrei Zvjagintsev

Pääosissa:Marjana Spivak, Aleksei Rozin, Matvei Novikov, Marina Vasiljeva, Andris Kei?s, Aleksei Fatejev