ETUSIVU » Muistoseurat

Muistoseurat

Esitysajat:

ma 22.1. klo 18.00
ti 23.1. klo 14.00
ti 23.1. klo 18.00
ke 24.1. klo 18.00

Liput: Alle 9-vuotiaat 9 €, muut 11 €

Ensi-ilta: 29.12.2017

Kesto: 50 min

Levittäjä:

Genre: Komedia, Kotimainen

Komedia eteläpohjalaisista. Muistoseurojen käsikirjoittaja Leea Keto sekä näyttelijät Maaria Koivula-Talkkari (Sirkku) ja Raimo Peltola (Torsti) vierailevat Matin-Tuvassa 22.1. klo 18.

**********************

Muistoseurat sijoittuu juhannukseen 2009, jolloin Kauhavalla on juuri toteutettu kuntaliitos.

Antero on kuollut hiukan epäselvissä olosuhteissa edellisenä vuotena venetsialaisten (huvilakauden päätösjuhlan) aikaan.

Koska Anteron haaveena oli aina ollut mennä Kauhavan juhannusjuhlille limusiinilla, Pena ja Kale päättävät toteuttaa unelman jälkijättöisesti.

Auton laadusta on tosin hiukan jouduttu tinkimään. Matkaan tulee kuitenkin mutkia heti alkumetreillä, kun mukaan tulee muitakin kyydittäviä, muun muassa muistoseuroihin tulossa oleva edesmenneen Anteron läheinen ystävä, runoilija Torsti.

—————-

Järvilakeuden kansalaisopiston tuottama Muistoseurat-elokuva on toteutettu kokonaisuudessaan paikallisin voimin: rooleissa ovat alueen harrastajanäyttelijät, käsikirjoituksen on tehnyt opiston rehtorina toimiva kirjailija Leea Keto ja elokuvan ohjaaja on lappajärveläinen Katja Kujala.

Kuvauksesta ja leikkauksesta on vastannut Lapualla asuva Pekka Pohjoispää ja musiikin on tehnyt kauhavalainen Esa Rintamäki. Kuvausavustajana ja valokuvaajana on toiminut Jarmo Vainionpää.

Elokuvan toteuttaminen on vaatinut myös useita eri yhteistyökumppaneita – esimerkiksi elokuvan auto ”Ransu” saatiin kuvausviikon ajaksi lainaksi paikalliselta poikaporukalta. Elokuvassa on ollut lisäksi paljon mukana muita avustajia.

—————-

Rooleissa: Tuija Ahola, Teemu Hakala, Eero Kankaansyrjä, Maaria Koivula-Talkkari, Mari-Elina Kottari, Jarmo Kumpula, Tuula Kuoppala, Jouko Mäkinen, Raimo Peltola, Elias Vainionpää, Seppo Väkeväinen ja Helmi-koira.
Käsikirjoitus: Leea Keto
Ohjaus: Katja Kujala
Kuvaus ja leikkaus: Pekka Pohjoispää
Tuotanto: Järvilakeuden kansalaisopisto