ETUSIVU » Lyhytdokumentti 27 ENSIMMÄISTÄ VUOTTA ja keskustelutilaisuus VUOSIEN ÄÄRELLÄ

Lyhytdokumentti 27 ENSIMMÄISTÄ VUOTTA ja keskustelutilaisuus VUOSIEN ÄÄRELLÄ

Esitysajat:

la 3.11. klo 12.00

Liput: Tapahtuma on kaikille ilmainen. Halutessasi voit jättää vapaaehtoisen pääsymaksun teatterin aulassa olevaan lippaaseen.

Ensi-ilta:

Kesto: 29 min

Levittäjä:

Genre: Dokumentti

**********************

27 ensimmäistä vuotta (2018) on Jussi Sandhun ohjaama ja käsikirjoittama lyhyt dokumenttielokuva äidistään Annelista ja veljestään Samista. Siitä millainen on äidin rooli kun 27-vuotias, vaikeavammainen poika muuttaa pois kotoa palvelutaloon, ja omaishoitoon sekä perheestään huolehtimiseen tottunut äiti jää ensimmäistä kertaa elämässään yksin, kun muut lapset ovat jo aikuistuneet ja aviomies menehtynyt.

Jussi Sandhu on isokyröläissyntyinen elokuvantekijä, joka työskentelee osaomistamassaan ja perustamassaan Wacky Tie Films -tuotantoyhtiössä Tampereella. Vuosina 2012-2018 kuvattu elokuva sai maailmanensi-iltansa Nordisk Panoramassa Malmössä syyskuussa 2018. Nordisk Panorama kuuluu Pohjoismaiden tärkeimpiin lyhyt- ja dokumenttielokuvan tapahtumiin. Dokumentti on kuvattu lähellä esityspaikkaa; Samin lapsuudenkoti sijaitsee Isossakyrössä ja Toukorannan palvelukoti Tervajoella.

29-minuuttinen elokuva esitetään elokuvateatteri Matin-tuvassa 3.11. Dokumentin jälkeen pidetään “Vuosien äärellä”-keskustelutilaisuus, jota johdattelemassa on Kehitysvammaisten Palvelusäätiöstä projektipäällikkö Marjo Rikkinen. Lisäksi paikalla ovat elokuvan ohjaaja Jussi Sandhu, päähenkilö Anneli Sandhu, kuvaaja Salla Lehtikangas ja leikkaaja Pekka Lehtikangas.

Lisätietoja elokuvasta.