» The Guardian Angel – Suojelusenkeli

The Guardian Angel – Suojelusenkeli

Esitysajat:

ma 12.3. klo 18.00

Liput: 12 €

Ensi-ilta: 29.3.2018

Kesto: 1 t 42 min

Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys

Genre: Draama, Jännitys

*** Ennakkoesitys. Ennen elokuvaa suora videolähetys Y-Kinosta ja New Yorkista: haastattelussa Arto Halonen, Sara Soulié ja Josh Lucas. ***

**********************

Ennakkoesitys maanantaina 12. maaliskuuta. Ennen elokuvaa suora videolähetys Y-Kinosta ja New Yorkista: haastattelussa Arto Halonen, Sara Soulié ja Josh Lucas.

Ohjaaja Arto Halonen (mm. Prinsessa) ja elokuvassa näyttelevä Sara Soulié (mm. Nymfit, Toiset tytöt) ovat vieraina Kauhavan Y-kinossa, josta haastattelu välitetään suorana videolähetyksenä mm. Matin-Tuvan valkokankaalle. Lisäksi keskusteluun osallistuu New Yorkista livenä näyttelijä Josh Lucas!

Lucas on näytellyt merkittäviä rooleja mm. elokuvissa: Kaunis mieli, Amerikan Psyko, Sweet Home Alabama, Hulk ja Poseidon. Parhaillaan Lucas näyttelee Broadwaylla Parisian Woman -menestysnäytelmässä vastaparinaan Uma Thurman, eikä siksi pääse matkustamaan Suomeen.

Keskustelutilaisuus striimataan suorana Matin-Tuvan valkokankaalle ma 12.3. klo 18.00-18.45. Elokuvan ennakkoesitys alkaa keskustelun jälkeen.

**********************

Guardian Angel – Suojelusenkeli on tositapahtumiin perustuva trilleri Tanskaa 1950-luvulla kuohuttaneista hypnoosimurhista. Rikostutkija Anders Olsen (Pilou Asbæk) saa selvitettäväkseen tapauksen, jossa pankkiryöstäjä ampuu kaksi virkailijaa ja pakenee rahojen kanssa Kööpenhaminan kaduille. Pidätettäessä mies väittää tehneensä teon yksin. Omituisen tapauksesta tekee se, että jotkut silminnäkijät sanovat pankkiryöstäjän käyttäytyneen kuin olisi transsissa.

Olsen saa selville, että syytetty on istunut vankilassa yhdessä karismaattisen Björn Nielsenin (Josh Lucas) kanssa ja alkaa epäillä, että Nielsen on hypnotisoinut sellitoverinsa tekemään rikoksen puolestaan.

Mutta voiko se olla mahdollista – ja jos on, miten syyllinen saadaan kiinni? Olsen hakee apua tunnetulta hypnoosiin erikoistuneelta psykiatrilta (Rade Šerbedžija), jonka kanssa hän ajautuu yhä syvemmälle mielen manipulaation maailmaan.

Keskittyessään rikostutkimuksiin Olsen ei huomaa, että salaperäinen Nielsen tekee salaa tuttavuutta hänen nuoren vaimonsa (suomalainen Sara Soulié) kanssa. Pian mystinen tapaus koskettaa häntä lähempää kuin hän arvaakaan.

Arto Halosen (mm. Prinsessa, Isänmaallinen mies) ohjaama elokuva on kiehtovaan tositarinaan pohjautuva psykologinen trilleri, jonka teemat herättävät pohtimaan mielen hallinnan vaikutuskeinoja myös nykypäivänä: mihin manipuloinnilla pystytään ja kuinka pitkälle se voidaan viedä?

Elokuvan pääosissa ovat kansainväliset tähdet Pilou Asbæk (Game Of Thrones, Vallan linnake), Josh Lucas (Kaunis mieli, Sweet Home Alabama) ja Rade Šerbedžija (mm. Downton Abbey, Eyes Wide Shut), sekä läpimurtoroolissaan suomalainen Sara Soulié (Nymfit, Toiset tytöt). Sivuosissa nähdään myös suomalaiset tähdet Mikko Nousiainen ja Pamela Tola.

Ohjaus: Arto Halonen

Pääosissa: Pilou Asbæk, Josh Lucas, Rade Šerbedžija, Sara Soulié, Cyron Melville, Christopher Fulford, Mikko Nousiainen ja Pamela Tola